Hök showade på studsmatta!

Märkliga saker händer på vårt bostadsområde, som nu på onsdagskvällen då en sparvhök slogs sig ner på studsmattan hos våra grannar Söroms Thorsteinsen. Där bjöd den barn och vuxna på en naturupplevelse utöver det vanliga.

Det var vid åttatiden det pinglade på vår dörr och utanför stod några barn som med andan i halsen berättade att de hade fått en falk innanför nätet på sin studsmatta. Nu ville de att jag skulle komma och ta bilder på den.

— vi var på Antons gård, grannen, och skulle gå hem till lekstugan. Då såg vi fågeln sitta på studsmattan. Vi trodde att det var en örn eller uggla först. Vi sprang i väg till Mats och hämtade honom, han gillar att ta kort, berättar Elias, 7 år, för helahälsingland.se

Jo där satt en liten hök. Den såg ovanligt lugn ut. I bland gjorde den några tafatta försök att flyga ut men det slutade alltid mot nätet. Så provade den på att hänga upp och ner på nätet några gånger som för att roa publiken. Men när pappa Markus började plocka bort nätet fick fågeln sin frihet och försvann som en blixt mellan husen.

Barnen som var med - Elias, Alexander, Alfred, Anton och Vide glömmer nog inte besöket av höken i första taget.

Klicka på bilderna så blir de större.


Sparvhöken tycktes ta upplevelsen av att hamna på en studsmatta med ro. Foto: Mats Ivarsson


Alexander, Elias och Anton fick en oväntad gäst på studsmattan. Foto: Mats Ivarsson


Sparvhöken bjöd på lite showande för barnen. Foto: Mats Ivarsson


Höken verkade ta det hela med stort lugn. Foto: Mats Ivarsson